петък, 2 ноември 2012 г.

Началото


       Това е блог за натуралните сапуни, които създавам сама с много желание и любов. Увлечението ми по правенето на сапуни от растителни масла без излишна химия започна след като гледах филм в интернет какви отровни и токсични вещества съдържат всички така " любими " продукти, с които обичам да си угаждам, когато си взимам душ и след него. Тогава се замислих какво си причиняваме ежедневно без дори да го осъзнаваме. Тровим се сами, дори го правим с удоволствие. Заливаме се с душ-гелчета, мажем се с лосиони и разни кремчета, като се има предвид, че кожата е най-големия орган в човешкия организъм, не мога да си представя за какво количество отрова става дума и тялото ни ежедневно се опитва да се справи с нея. Какъв ужас?!? Какво невежество?!?
        Тогава започнах да се интересувам и да търся алтернативни начини да се грижа за кожата си без да ѝ причинявам този постоянен стрес. Та нали някога нашите предци не са знаели какво е душ-гел или лосион за тяло, а са се къпали със сапун, направен от растителни или животински мазнини. Всички сме слушали за Клеопатра и нейните прословути начини за разкрасяване и поддържане на копринено гладка кожа. Така реших да си правя сама сапуна!!!



        Това е първия ми опит и разбира се не е най-перфектният, но пък беше първата стъпка към собственоръчното ми правене на сапуни и оттогава не съм спряла да се развивам и усъвършенствам.





Няма коментари:

Публикуване на коментар